Търси

Последни новини


Ново в сайта:
Материали за Световния ден на Служба на жените - Изтеглиenditnow е глобална кампания, която има за цел да пробуди съзнанието и да съдейства за прекратяване на насилието над жените и момичетата по целия свят.
Адвентистите от седмия ден заявяват, че всяко човешко същество има достойнство и осъждат всички форми на физическо, сексуално и емоционално насилие. еnditnow е призив за действие към всички адвентисти и към хората, които ги подкрепят, да застанат твърдо и да приложат на практика принципите, които изповядваме.

За повече информация:


Последвайте ни:

Сподели ни:

  • Международен ден на молитвата на жените
  • Ден на отдел "Служба на жените"
  • Ден за предотвратяване на домашното насилие
Щастливи сме да ви представим материалите за Международния ден на молитва на жените за 2013.
Тази година темата е "Да изграждаме вярата си чрез молитва"
Насърчаваме ви да използвате материалите във вашите църкви при подготовката на програмата за деня на молитвата на жените, който тази година е 2 март.

Изтегли "Да изграждаме вярата си чрез молитва" в pdf-формат


От 1990 отдел "Служба на жените" към Генералната конференция отбелязва един специален ден, в който жените имат възможност да засилят духовните връзки помежду си като се молят една за друга. Международният ден на молитва на жените се пада първата събота от месец март.

През изминалите години този ден е бил отбелязван по различни начини: молитвени закуски, пост и молитва, служба на посвещение, проповеди, изнесени от жените и други специални програми.
Международният ден на молитва на жените осигурява на жените възможност да се опознаят и да се молят една за друга. Това е време за сближаване с Бога и помежду ни. Хиляди жени (и мъже) се събират на този специален ден за молитва.  
Денят на отдел "Служба на жените" е определен за втората събота от месец юни. Това е една възможност за жените да организират съботното богослужение, както и да запознаят църквата с дейността си. Времето е подходящо и за да представите екипа си на църквата и да поканите за участие жени, които все още не са се включвали.

Екипът към отдела трябва да се срещне с пастора поне шест месеца по-рано и да обсъдят плановете си за този ден. Можете да планирате един цял ден, което включва съботно училище, богослужение, обяд и следобедна програма. Отговорникът на отдела също така може да използва това време за да благодари на жени, които са имали своя особен принос през годината.

Тази година Денят на "Служба на жените" е на 14.06.2013 г. Предлагаме ви специална проповед за този ден:
Изтегли "Вие сте светлината на света" (Денис Хохщрасер - Президент на отдел "Служба на жените" към Интер-Европейския регион) - проповед, детска история и допълнителни материали
По време на годишното заседание на 26 септември 2001 г. бе взето решение към календара със специални съботи да се добави и ден за предотвратяване на домашното насилие. Отдел "Служба на жените" към Генералната конференция осигурява материали, които могат да се използват в богослужението през този ден.


"Свобода във взаимоотношенията" - програмен пакет, посветен на световния ден за превенция на насилието - 22 ноември 2014