Търси

Последни новини


Ново в сайта:
Материали за Световния ден на Служба на жените - Изтеглиenditnow е глобална кампания, която има за цел да пробуди съзнанието и да съдейства за прекратяване на насилието над жените и момичетата по целия свят.
Адвентистите от седмия ден заявяват, че всяко човешко същество има достойнство и осъждат всички форми на физическо, сексуално и емоционално насилие. еnditnow е призив за действие към всички адвентисти и към хората, които ги подкрепят, да застанат твърдо и да приложат на практика принципите, които изповядваме.

За повече информация:


Последвайте ни:

Сподели ни:
Неделя, 29 Март, 2015
 
От 27 до 29 март 2015 г. се проведе Четвъртият областен форум на жените от Южна област. Този път дестинацията беше местността Метеора и Паралия Катерини.
Пътешествието започна късно вечерта в четвъртък. В петък направихме обиколка на Метеора. Сивите облаци, които се стелеха над отвесните скали, ги правеха още по-величествени. И въпреки че небето беше доста навъсено и мокро, настроението беше слънчево...
 
Цялата новина вижте тук


Публикувано от galina  29.03.15 12:44Вторник, 3 Юни, 2014
 
Посещенията на Денис Хохщрасер в България винаги са чакани с желание, защото тогава винаги се случва нещо интересно. И този път очакванията ни не се оказаха напразни. Този път тя дойде при нас като основен говорител на женския форум на Западна Област "Живот с Исус."
Първата спирка по маршрута на Денис в България беше ромската църква "Свобода" в Кюстендил – с типичните ромски песни, емоции, ромско гостоприемство...
 
Цялата новина вижте тук

дочети...


Публикувано от galina  03.06.14 12:38Неделя, 13 Април, 2014
     Тих пролетен дъждец над Черника… Ухание на люляк, носено от тънкия ветрец… Дворът на румънския адвентен теологичен колеж ни приветства с пъстрота и изискана прелест. Двата автобуса с вярващи от Северна област спират в прекрасно уредения кампус и всички сме обгърнати от гостоприемството на студенти и преподаватели.
      С настъпващия съботен ден Бог се радва на деца Си, а те го славят „ с езици разни, в дух ...
дочети...


Публикувано от galina  13.04.14 10:24Събота, 5 Април, 2014
     Под това мото се проведе поредният, трети, областен форум на жените от Южна област. Събитието този път се състоя в Будапеща, Унгария, от 28 до 30 март. Организатор беше отдел "Служба на жените" към Южна област. Форумът беше тържествено открит с приветствие от секретаря на отдела Яна Бумбалова.
     Водеща беше Елеонора Караджова.
     Посрещнахме съботния празник в петък вечер с молитвени размишления от Екатерина Галинова. В събота имахме тържествено богослужение със Съботно училище, а Донка ...
дочети...


Публикувано от galina  05.04.14 22:04Сряда, 12 Март, 2014
На 12 март 2014 в гр. Перник беше проведена поредната мащабна благотворителна акция на Първа българска хранителна банка и фондация АДРА в сътрудничество с Отдел Служба на жените и Отдел Пасторски съпруги – Западна област. В този район живеят огромни ромски общности, много от тях изключително бедни, в които няма адвентно присъствие. На около 100 семейства бяха раздадени бебешки храни за най-малките и уязвими техни членове и лук за готвене за ...

дочети...


Публикувано от galina  12.03.14 22:00


Последни новини


Архив